Menekşeden şeker, likör olur mu olur. Dağlarda değilseniz pazara bi göz atın, tam zamanı.
Önce şeker için ölçüleri veriyorum:
* 40 gr. menekşe
* 200 gr. toz şeker
Maalesef menekşelerin saplarını koparıyorum, uçlarındaki sarılıkları temizliyorum. Geriye sadece yaprakları kalıyor.
Yapraklara şekeri ekliyorum ve korkunç bıçaktan geçirip un-ufak yapıyorum, valla canavar gibi. Yağlı kağıt üzerinde ister sıcak odada, ister güneşte ama kuru ortamda 24 ya da 48 saat bekletiyorum. Şekerler iyice kuruduktan sonra havanda dövüp kristal şekline getiriyorum. Toz şekerim mor şeker oluyor ve mor mor kokuyor.
Yoğurtlarınızın üzerine, kreplerinize, diğer tatlılarınızın içine bambaşka bir lezzet ve aroma katacak.
Şimdi de likör ölçülerini veriyorum. Pazarda pembe menekşeye de rastlayınca likörü onunla yapayım dedim.
250 ml kavanoz için ;
* 40 gr. toz şeker
* 200 ml. votka
* 30 gr. taze menekşe
Likör yaparken sadece saplarını ayıklıyorum. Toz şekeri, votkayı kavanoza koyup
üzerine menekşeleri ekliyorum.Karıştırıyorum, 1 ay gölge ve kuru bir yerde beklettikten sonra süzüp dostlara servise hazır hale getiriyorum.
Afiyet olsun.
vayy kulağa çok hoş geliyor
YanıtlaSilfotolar da nefis ! tebrik ederim .
YanıtlaSilfotolar da nefis ! tebrik ederim .
YanıtlaSilvayy kulağa çok hoş geliyor
YanıtlaSilmerci janım neden duble yazıların?
YanıtlaSil