19 Aralık 2014 Cuma

Trabzon hurması' ndan pestil








Trabzon hurması, Cennet hurması, Akdeniz hurması, Kaki başka isimleri de vardır mutlaka. Kışa giriş enerjisi. Kış boyunca tadını saklarsınız bu pestil tarifiyle. Bizim mahalledeki ağaçtan da bir fotoğraf size








* 280 gr. hurma
* 50 gr. muz
* 20 gr. badem tozu
* 30 gr. agave şurubu (bal da olabilir)




Hurmanın ve muzun kabuklarını soyup diğer malzemelerle beraber püre oluncaya kadar blenderdan geçiriyorum. Elde ettiğim püreyi fırın kağıdına yayıyorum ve kurutma makinesinde 4-5 saat bırakıyorum.




Kurumuş hurma püresini keskin bir kesiciyle rulo şekline getiriyorum. Ve işte bir atıştırmalık daha.




Keyifli atıştırmalar...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder