9 Aralık 2014 Salı
kremalı ıspanak (épinards a la creme)
Benim için sebzelerin kralı olan ıspanak ile bugün kolay bir tarifim var. Gereken malzemelerim şöyle;
* 500gr. ıspanak
* 8-9 adet arpacık soğanı
* 2 diş sarımsak
* 25 gr. permesan ya da tulum peyniri rende
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet muskat rendesi
* 3 yemek kaşığı krema
* tuz, karabiber, kekik, pul biber, susam
Arpacık soğanlarını ve sarımsakları, kabuklarını soyduktan sonra bıçağımın geniş yüzeyi ile eziyorum. Tencerede kızdırdığım zeytinyağının içine bırakıyorum. Soğanlar altın sarısı rengini alana kadar karıştırıyorum ve muskat rendesini ekliyorum. Ayıklanmış ıspanakları ekliyorum ve tekrar karıştırıyorum. Tuz, karabiber, kekik ekliyorum. Yaklaşık 5 dakika karıştırdıktan sonra krema ve peyniri ekliyorum. En üstünü de susam ve pul biber ile süslüyorum.
Kızarmış ekmek ile de servis yapıyorum. Afiyet olsun.
Küçük Not: Ispanakları ayıklarken sadece kökünden ayırmak için bıçak kullanıyorum. Mümkün olduğunca iri yapraklı pişiriyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel! Deneyecegim. Ö
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Farklı tarifler var.Sevgiler...
YanıtlaSilDenedim. Neffis oldu !
YanıtlaSilDenedim. Neffis oldu !
YanıtlaSil