2 Mart 2015 Pazartesi

taze sarımsaklı pesto





Bu sarımsaklar birazdan bambaşka bir görüntü sunacaklar. Kokusu ve tadı kıcacık bir işlemden sonra böylesi nasıl değişir ? Şöyle olur:

* bir demet taze sarımsak (ince ince doğranıp, yıkanmış )
* 4 yemek kaşığı zeytin yağı
* tuz

                                                                     



Hepsini ince kıyıcıdan geçiriyorum. Tuzunu kontrol ediyorum. Temiz bir kavanoza yerleştirip, 6 ay buzdolabımda saklayabiliyorum.



Salata soslarında, et yemeklerinde, çorbalarda,  (en sevdiğim)  kızarmış ekmek üzerine biraz labne peyniri ile servis ediyorum.



Not: Aynı pestoyu aşağıda fotoğrafını gördüğünüz "körmen" ya da sarımsak otu ile de yapabilirsiniz.


Bu otların tam zamanıdır şimdi, afiyet olsun.

1 yorum: